Antena 3 CNN Externe Charles al III-lea, huiduit și întâmpinat în Țara Galilor cu pancarte pe care scria "Nu ești regele meu!"

Charles al III-lea, huiduit și întâmpinat în Țara Galilor cu pancarte pe care scria "Nu ești regele meu!"

Mai mulți oameni din mulțimea adunată în fața Castelului Cardiff l-au huiduit pe noul suveran britanic în timp ce suita motorizată a acestuia intra pe poarta edificiului.

Charles al III-lea, huiduit și întâmpinat în Țara Galilor cu pancarte pe care scria "Nu ești regele meu!"
Sursa foto: Twitter @ITVWales
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   17:55

Momentul a fost surprins de televiziunile care transmiteau în direct.

BBC notează că aproximativ 100 de protestatari anti-monarhie s-au adunat în preajma porților castelului, purtând pancarte cu mesaje împotriva regelui.

Sursa citată menționează că protestatarii erau masați în colțul cel mai apropiat de porțile castelului și erau conduși de Bethan Sayed, fost parlamentar în Adunarea Națională a Țării Galilor din partea formațiunii pro-independență Plaid Cymru.

Țara Galilor este ultimul punct pe agenda turneului efectuat de Charles al III-lea în provinciile Regatului Unit de când a fost proclamat rege.

Prințul Harry va purta uniformă militară, la cererea regelui

Palatul Buckingham a confirmat că, la cererea regelui Charles al III-lea, Prințul Harry, care a renunțat la atribuțiile în cadrul familiei regale britanice, va putea îmbrăca, din nou, uniforma militară cu ocazia priveghiului la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, sâmbătă.

Decizia luată cu privire la eticheta valabilă pe parcursul funeraliilor a fost ca uniformele militare ceremoniale să fie purtate doar de membrii familiei regale în exercițiul atribuțiilor, precum Regele Charles al III-lea și Prințul William.

Însă în cazul prințului Andrew se va face o excepție iar BBC notează că excepția se va aplica, de asemenea, și în cazul lui Harry.

Coada de 16 kilometri spre sicriul reginei, "închisă" temporar

La Londra, Southwark Park - unde se află capătul cozii umane ce duce spre Westminster Hall, la sicriul reginei - și-a închis temporar porțile, după ce "s-a atins capacitatea maximă".

Așezarea oamenilor la capătul cozii a fost permisă din nou, după circa 40 de minute.

În urmă cu puțin timp, coada măsura circa 16 kilometri. 

Corespondentul Antena 3 la Londra, Maria Coman, a relatat ultimele detalii ale acestui imens pelerinaj, care și-a câștigat statutul de eveniment în sine.

Foto: Mașina regelui Charles al III-lea ajunge la Castelul Cardiff, 16 septembrie 2022

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close