Antena 3 CNN Externe China a blocat internetul înainte de comemorarea de 20 de ani de la Tiananmen

China a blocat internetul înainte de comemorarea de 20 de ani de la Tiananmen

China a blocat internetul înainte de comemorarea de 20 de ani de la Tiananmen
Sursa foto: piata tienanmen
03 Iun 2009   •   15:12

China a început să impună un adevărat blocaj informatic înaintea comemorării a 20 de la evenimentele din Piaţa Tiananmen şi a masacrului ce a urmat, oprind accesul la cele mai populare site-uri de socializare, dar şi la pagini de web ale unor canale de comunicare, posturi de televiziune etc.
Măsurile vin pe fondul punerii celor mai cunoscuţi critici ai regimului în regim de arest la domiciliu, în vreme ce ziarelor li s-a interzis să facă vreo menţiune despre protestele pro-democraţie.
Închiderea coordonată a internetului a avut loc marţi la ora locală 5 pm (13 ora României), când o serie întreagă de siteuri au devenit inaccesibile utilizatorilor chinezi.
Printre site-urile blocate se numără portalul de blogging MSNSpaces, serviciul de mail Hotmail, site-ul de sharing foto Flickr.com, dar şi noul site de căutări al Microsoft- Bing.com, pe lângă Twitter .
Blogger.com a făst blocat luna trecută, iar YouTube este inaccesibil din martie .
Ziarele şi televiziunile străine au fost şi ele supuse cenzurii o dată cu apropierea datei sensibile. Cei ce priveau BBC au observat că ecranele se înnegreau când erau difuzate imagine despre Tiananmen .
Iar publicaţiile tipărite au ajuns la abonaţi cu paginile dedicate evenimentului Tiananmen rupte.
În ultimii 20 de ani, Partidul Comunist chinez nu şi-a cerut scuze pentru sutele de morţi, posibil mii, din rând protestatatrilor, care au fost împuşcaţi sau striviţi cu tancurile în noaptea de 3-4 iunie 1989.
Şi acum se susţine că demonstranţii au organizat ?revolte contra-revoluţionare?, care au fost suprimate pentru binele ţării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close