Antena 3 CNN Externe China interzice apariția bărbaților efeminați la TV

China interzice apariția bărbaților efeminați la TV

Autorităţile chineze au implementat o serie de măsuri fără precedent pe care le consideră necesare pentru "dezvoltarea şi regenerarea ţării".

China interzice apariția bărbaților efeminați la TV
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Sep 2021   •   18:31

Autoritățile chineze au interzis apariția în cadrul emisiunilor TV a bărbaților efeminați, televiziunile urmând să promoveze cultura tradițională, revoluțională și socialistă chineză, se menționează într-o declarație a direcției de stat pentru radio și televiziune a Chinei.

“E necesară consolidarea încrederii în propria cultură, să dezvoltăm remarcabila cultură tradițională, cultură revoluționară și cultura socialistă avansată.

Trebuie trasată o direcție corectă din punct de vedere estetic a emisiunilor, să fie controlată selecția actorilor și invitaților, stilul showului, ținuta, decorului, machiajului.

Să se prevină apariția în emisie a bărbaților efeminați și altor tipuri de estetică anormală”, se menționează în declarația instituției.

Acest lucru reflectă îngrijorarea oficială a faptului că starurile pop chineze, „influențate de aspectul fetiș al unor cântăreți și actori sud-coreeni și japonezi, nu reușesc să-i încurajeze pe tinerii din China să fie suficient de masculini”.

Preşedintele Xi Jinping a cerut o „întinerire naţională” cu un control comunist mai strâns asupra afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: China televizor barbati
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close