Antena 3 CNN Externe CIA sugerează Europei să manipuleze opinia publică în privinţa războiului afgan

CIA sugerează Europei să manipuleze opinia publică în privinţa războiului afgan

CIA sugerează Europei să manipuleze opinia publică în privinţa războiului afgan
30 Mar 2010   •   04:24

Guvernele europene din NATO ar trebui să pună accent pe suferinţa femeilor sub conducerea talibană pentru a contracara apelurile interne de retragere de pe frontul afgan, susţin analiştii CIA.

Creşterea numărului de victime din rândul soldaţilor fracncezi şi germani în acest an ar putea declanşa o campanie publică de retragere militară din Afganistan.
De aceea, Paris şi Berlin ar trebui să declanşeze o campanie de propagandă pentru "a respinge sau cel puţin a limita" un regres, prin sublinierea avantajelor acţiunii militare.
Alegătorii francezi ar putea fi făcuţi să se simtă vinovaţi pentru abandonarea civililor şi a refugiaţilor, în timp ce electoratele ambelor state sunt reticente la "a-l dezamăgi" pe Barack Obama, se concluzionează.
Femeile afgane sunt "mesagerii ideali pentru umanizarea rolului coaliţiei internaţionale" şi ar trebui să fie puse pe prima pagină a presei europene pentru "capacitatea lor de a vorbi personal şi credibil despre experienţele lor sub talibani, aspiraţiile lor pentru viitor şi teama de o victorie talibană."
Analiza CIA, catalogată "confidentială" vine pe fondul îngrijorării americane că luptele grele din această vară ar putea declanşa o plecare precipitată a aliaţilor NATO.
"Perspectiva unei reveniri a talibanilor ce ar regresa progresul atât de greu obţinut în educaţia femeilor ar putea provoca indignarea francezilor şi să ofere alegătorilor un motiv de a sprijini o cauză bună şi necesară în pofida victimelor," se explică, printre altele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan CIA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close