Antena 3 CNN Externe Un ciclon puternic a lovit sudul Italiei. Cel puțin două persoane au murit, iar piețele au fost transformate în lacuri

Un ciclon puternic a lovit sudul Italiei. Cel puțin două persoane au murit, iar piețele au fost transformate în lacuri

Cel puțin două persoane au murit după ce o furtună ciclonică rară a lovit Sicilia, și a lăsat unele părți ale insulei italiene complet scufundate.

Un ciclon puternic a lovit sudul Italiei. Cel puțin două persoane au murit, iar piețele au fost transformate în lacuri
Sursa foto: Twitter/TRTWorldNow
de Alexandra Ionescu    |    27 Oct 2021   •   12:55

Piețele și străzile orașului au devenit lacuri, deoarece inundațiile au lăsat sub apă orașul Catania și zonele învecinate.

Ploi de peste 300 mm, aproape jumătate din cantitatea medie așteptată pe insula mediteraneană într-un an - au căzut în doar câteva ore duminică, potrivit asociației fermierilor sicilieni.

Aversele au determinat autoritățile să emită cea mai mare avertizare de alertă roșie pentru vârful nordic al Siciliei și Calabria din sudul Italiei.

Cadavrul unui bărbat a fost găsit sub o mașină, în timp ce vânturi torenţiale și ploi au măturat orașul Gravina, la nord de Catania, potrivit salvatorilor voluntari.

Cadavrul unui alt bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit într-o livadă de citrice, departe de locul unde mașina lui a fost lovită de creșterea apelor și de noroi, la sud-vest de Catania, luni.

Soția sa a fost dată dispărută, au declarat serviciile de urgență, iar condițiile meteorologice se înrăutățesc de la o oră la alta.

Inundaţiile au afectat, de asemenea, o aripă a spitalului Garibaldi din Catania, a raportat presa italiană.

“Situaţia de urgenţă este larg răspândită, extrem de critică şi nu dă semne de ameliorare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul Cataniei, Salvo Pogliese, a ordonat ca toate magazinele, cu excepția farmaciilor și a băcănilor, să se închidă până la miezul nopții.

„Îndemn pe toți oamenii să nu-și părăsească casele, cu excepția situațiilor de urgență”, a scris el într-o postare pe Facebook marți.

Inundațiile au lovit, de asemenea, o sală a spitalului Garibaldi din Catania, potrivit rapoartelor presei locale.

Pene de curent au afectat centrul orașului, iar o serie de școli au fost  forțate să se închidă.

Zeci de zboruri au fost deviate din zonă, cu legăturile cu feribotul între insulele sudice anulate.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna să ajungă la intensitatea sa maximală între zilele de joi şi vineri.

×
Subiecte în articol: Italia ciclon inundatii ploi
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close