Antena 3 CNN Externe Ciocniri SUA-Marea Britanie pe politica pentru Afganistan

Ciocniri SUA-Marea Britanie pe politica pentru Afganistan

Ciocniri SUA-Marea Britanie pe  politica pentru Afganistan
22 Iun 2010   •   04:29

 

Trimisul special britanic pentru Afganistan şi Pakistan şi-a luat un concediu prelungit, după relatări despre conflicte între fostul ambasador şi colegii americani din regiune, a confirmat ministerul britanic de externe.

Sherard Cowper-Coles, care a fost numit doar anul trecut, va lua un concediu "binemeritat" până în toamnă, se arată în comunicat. Ministerul a refuzat să precizeze ce va face acesta sau de ce îşi ia concediu într-o perioadă critică. Londra tocmai a înregistrat al 300-lea soldat ucis în regiune.

Informaţia vine pe fondul fricţiunilor dintre Cowper-Coles şi omologii săi americani. The Guardian suţine că diplomatul a avut ciocniri cu oficiali SUA şi NATO, inclusiv Mark Sedwill, cel mai înalt reprezentant civil al alianţei transatlantice în Kabul.

Ambii au fost anterior ambasadori britanici în Afganistan.

Londra a precizat că Cowper-Coles va fi înlocuit temporar de Karen Pierce, directoarea Foreign Office pentru Asia de Sud şi Afganistan.

Cowper-Coles este cunoscut pentru faptul că este foarte deschis şi a fost citat ca declarând că războiul din Afganistan este condamnat să eşueze.

În 2008, declara pentru un ziar francez că Afganistan ar fi mai bine "guvernat de un dictator acceptabil" şi că trupele străine alimentează insurgenţa şi conduc spre dezastru.

În acest an, The Sunday Telegraph îl cita pe Cowper-Coles declarând că personalul preşedintelui Hamid Karzai este incompetent.

 

 Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close