Antena 3 CNN Externe Circa 1.000.000 de oameni sunt ameninţaţi cu foametea, după trecerea uraganului Sandy

Circa 1.000.000 de oameni sunt ameninţaţi cu foametea, după trecerea uraganului Sandy

Circa 1.000.000 de oameni sunt ameninţaţi cu foametea, după trecerea uraganului Sandy
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   21:54

Aproximativ un milion de persoane sunt ameninţate de lipsa de hrană în Haiti, după trecerea uraganului Sandy, săptămâna trecută, informează AFP.

Este greu de format o idee exactă despre pierderile cauzate, însă Sandy, care a lăsat în urmă peste 50 de morţi în această ţară, a distrus parţial sau complet casele a circa 20.000 de persoane, a explicat Johan Peleman, de la Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Partea de nord a ţării, afectată anul acesta de o îndelungată secetă, fusese lovită de uraganul Isaac în luna august. Autorităţile se tem că recoltele care mai rămăseseră au fost distruse de Sandy.

Uraganul a devastat agricultura şi reţelele rutiere ale ţării. Premierul Laurent Lamothe a lansat, recent, un apel la "solidaritate internaţională". Potrivit unor statistici prezentate de miniştrii săi, în sectorul agricol s-au înregistrat pierderi enorme, care se ridică la peste 104 milioane de dolari.

"Mai multe mii de kilometri de drum agricol s-au distrus, mii de animale au fost luate de ape, care au distrus şi mii de hectare de plantaţii", a atras atenţia ministrul Agriculturii, Jacques Thomas.



×
Subiecte în articol: foamete haiti Sandy
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close