Antena 3 CNN Externe Ciuma pulmonară a ucis trei chinezi. Alte nouă persoane, contaminate

Ciuma pulmonară a ucis trei chinezi. Alte nouă persoane, contaminate

Ciuma pulmonară a ucis trei chinezi. Alte nouă persoane, contaminate
Sursa foto: China
04 Aug 2009   •   15:26

Autorităţile sanitare din nord-vestul Chinei se confruntă cu mari probleme, după ce trei persoane diagnosticate cu pesta pulmonară au murit. Această boală este o formă agresivă a ciumei pulmonare şi se transmite cu uşurinţă de la om la om, informează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii citaţi de AFP.

Chinezii au impus deja carantina într-o localitate cu 10.000 de locuitori. Cea mai recentă victimă a pestei pulmonare este un bărbat de 64 de ani din provincia Qinghai. Alţi nouă oameni au fost contaminaţi.

Potrivit agenţiei China Nouă, citată de AFP, autorităţile sanitare au început deja operaţiunile de dezinsecţie şi caută oamenii care au intrat în contact cu persoanele bolnave.

Vivian Tan, purtatorul de cuvant al OMS la Beijing susţine că, deşi pesta pulmonară este o boală extrem de gravă, ea poate fi ţinută sub control. "Suntem îngrijoraţi, deoarece vorbim despre una dintre cele mai periculoase forme de pestă pulmonară. Trebuie, totuşi, să luăm în calcul faptul că autoritatile chineze au luat masurile necesare pentru a impiedica extinderea maladiei?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close