Antena 3 CNN Externe Cum își apără civilii ucraineni țara | Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee în Kiev. Un grup de oameni neînarmați face scut în fața tancurilor inamice

Cum își apără civilii ucraineni țara | Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee în Kiev. Un grup de oameni neînarmați face scut în fața tancurilor inamice

Civilii rămași în Ucraina să lupte pentru a-și apăra țara de invazia Federației Ruse apelează la orice mijloace. Unii oameni au pus mâna pe lopeți și sapă tranșee în mijlocul străzilor, alții fac scut, neînarmați, în fața tancurilor inamice, iar alții învață cum să folosească sticlele incendiare.

Cum își apără civilii ucraineni țara | Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee în Kiev. Un grup de oameni neînarmați face scut în fața tancurilor inamice
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2022   •   13:28

Un bărbat a fost filmat în timp ce săpa tranșee pe o stradă principală din Kiev. Gestul omului vine la scurt timp după ce autoritățile au cerut populației să oprească în orice mod posibil forțele rusești. ”Tăiați copaci, creați baricade, dați foc anvelopelor.”, a transmis armata din Ucraina.

Un grup de bărbați neînarmați, îmbrăcați în haine de civili, a fost filmat în timp ce s-a  așezat în fața unui tanc rusesc pentru a-i opri înaintarea, în regiunea Cernikiv.

Citește și: Ucraineni în fața războiului - O femeie ține piept soldaților ruși: ”Vor crește flori când veți muri aici” | Un bărbat de 80 de ani s-a prezentat la recrutare

Ucrainenii au oferit multe exemple de curaj în aceste zile.

Berăria “Pravda” din Lviv a îmbuteliat cocktailuri Molotov în sticlele de bere și le-a oferit tuturor celor dispuși să le folosească împotriva inamicului. În presă au circulat imagini cu oameni care se antrenau să folosească o astfel de muniție aruncând cu sticlele într-un perete.

Primarul din Luțk, un oraș din vestul Ucrainei, a invitat populația să ridice 3000 de cocktailuri Molotov preparate de autorități și a publicat rețeta pe Facebook.

Citește și: O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor: ”Aici dorm, lângă frigider”

 

 

 

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close