Antena 3 CNN Externe Clinton: Afganistan este într-un "moment critic"

Clinton: Afganistan este într-un "moment critic"

Clinton: Afganistan este într-un "moment critic"
Sursa foto: hillary clinton
19 Noi 2009   •   19:49

Afganistan este într-un "moment critic", crede secretarul american de stat Hillary Clinton, făcând referire şi la învestirea lui Hamid Karzai pentru un al doilea mandat ca preşedinte.
Aflată la Kabul, Clinton a precizat că există o "fereastră de oportunitate" pentru Karzai să demonstreze că va îmbunătăţi vieţile afganilor. Karzai a fost declarat învingător al unui proces electoral criticat pentru fraudă. În ultima perioadă, el este presat de comunitatea internaţională să lupte cu corupţia crescândă.
"Suntem în faţa unui moment critic înaintea de inaugurarea preşedintelui Karzai pentru un al doilea mandat,"arăta Clinton.
Liderii occidentali îl susţin pe liderul afgan, mai ales că au puţine soluţii- trebuie să coopereze cu acestea, altfel situaţia se va înrăutăţi, comentează analiştii.
Dar oficialii doresc ca preşedintele afgan să atace în forţă corupţia.
Circa 300 de demnitari au ajuns la Kabul pentru învestirea preşedintelui Hamid Karzai. Capitala Afganistanului a fost închisă şi mii de soldaţi au ieşit pe străzi pentru a preveni un atac al insurgenţilor.
Diplomaţii occidentali se aşteaptă ca în cel mai important discurs al lui Karzai, acesta să atingă cele mai sensibile puncte pentru Occident. Dar adevăratul test va veni peste câteva zile, la anunţarea guvernului, şi prin acţiunile sale de îndeplinire a promisiunilor şi obligaţiilor.
La ceremonie, jurnaliştii nu vor avea acces, preşedintele temându-se că aceştia ar recunoaşte în public persoane controversate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close