Antena 3 CNN Externe Clinton: Angajamentul SUA în Afganistan este pe termen lung

Clinton: Angajamentul SUA în Afganistan este pe termen lung

Clinton: Angajamentul SUA în Afganistan este pe termen lung
Sursa foto: hillary clinton
03 Dec 2009   •   11:14

Secretarul de stat Hillary Clinton a promis un angajament "de durată" în Afganistan şi Pakistan, adăugând că Washington îşi va extinde semnificativ sprijinul pentru Pakistan.

"Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că - spre deosebire de trecut- SUA şi aliaţii şi partenerii au un angajament de durată în Afganistan, Pakistan, şi în regiune ," a afirmat Clinton în faţa parlamentarilor americani.

Aceasta a adăugat că ?vom creşte semnificativ sprijinul pentru Pakistan ca să îşi dezvolte potenţialul poporului său." Ea a cerut însă Pakistanului să facă mai multe pentru a-i urmări pe militanţi pe teritoriul său,
În apărarea strategiei preşedintelui Barack Obama în Afganistan, Clinton a fost presată de parlamentarii americani să dea detalii despre implicarea Pakistanului în eliminarea militanţilor care se refugiază pe teritoriul său.

"Unitatea şi sprijinul poporului pakistanez arătat în aceste eforturie sunt cu adevărat semnificative. Dar, aşa cum am spus, nu este de ajuns," declara Clinton, afirmaţii ce vor fi probabil primite cu ostilitate în Pakistan.

"Palistanezii trebuie să facă mai multe contra grupurilor teroriste insurgente ce îi ameninţă, ce ne ameninţă pe noi în Afganistan şi poporul afgan, sau vecinii din regiune".
Oficialul american a ţinut să înlăture temerile Pakistanului, care se teme că o creştere a numărului de trupe americane în Afganistan va împinge militanţii şi insurgenţii peste graniţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close