Antena 3 CNN Externe Coadă de 35 de kilometri la granița dintre Rusia și Finlanda | Oamenii sunt disperaţi să părăsească ţara

Coadă de 35 de kilometri la granița dintre Rusia și Finlanda | Oamenii sunt disperaţi să părăsească ţara

Apelul la mobilizare parțială făcut, astăzi, de Vladimir Putin a creat panică şi haos în Rusia. Tinerii ruşi caută soluţii pentru a părăsi ţara pentru a nu fi înrolați în armată. Dovadă stau cozile kilometrice de la granițe şi cererile pentru biletele de avion spre ţările europene.

Coadă de 35 de kilometri la granița dintre Rusia și Finlanda | Oamenii sunt disperaţi să părăsească ţara
de Claudia Popovici    |    21 Sep 2022   •   22:00

Peste 200 de persoane au fost arestate la protestele care au loc în toată Rusia, după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a civililor pentru a lupta în Ucraina.

Videoclipurile de la Moscova arată că mai mulți protestatari sunt luați pe sus de poliție de la protestul din centrul orașului.

Protestatarii au scandat în Moscova „Viață pentru copiii noștri”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe internet, de asemenea, a apărut o petiţie împotriva mobilizării care a strâns deja câteva sute de mii de semnături din partea rușilor.

Este clar că rușii vor să plece din ţară, iar datele arată că au fost epuizate biletele de avion spre Turcia, Georgia şi Armenia. Mai mult la granița cu Finlanda au fost surprinse imagini cu cozi de maşini pe o distanță de 35 de kilometri. 

Astăzi cele mai multe căutări pe internet sunt despre cum să scapi de amantă sau cum să scapi de mobilizare.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că acţiunile Rusiei în Ucraina constituie "încălcări semnificative" ale Cartei Naţiunilor Unite, cerând continuarea susţinerii internaţionale pentru Kiev şi afirmând că nu a ameninţat nimeni Moscova.

"Este vorba de un război care a fost opţiunea unui singur om", a spus Biden, conform CNN, referindu-se la preşedintele rus, Vladimir Putin.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close