Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Sunt chemaţi la război toţi cei care au făcut serviciul militar obligatoriu, dar şi rezerviştii

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Sunt chemaţi la război toţi cei care au făcut serviciul militar obligatoriu, dar şi rezerviştii

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială! Liderul rus a amânat de câteva ori discursul într-o singură zi. Jurnalistul Radu Tudor a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, ce înseamnă acest lucru.

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Sunt chemaţi la război toţi cei care au făcut serviciul militar obligatoriu, dar şi rezerviştii
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    21 Sep 2022   •   09:22

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.  

Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.  

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.  

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție.  

Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina.  

După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonaziști, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei.  

Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.  

Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineața.

”Mobilizarea parțială înseamnă recunoașterea înfrângerii militare din Ucraina și incapacitatea armatei ruse de a duce la bun sfârșit obiectivul stabilit de Vladimir Putin și anume invadarea estului Ucrainei. 

Apelarea la rezerviști, la mobilizarea parțială a populației, înseamnă că armata roșie și-a epuizat resursele umane de care a dispus. Putin plănuia să invadeze Ucraina în trei zile și după șapte luni are un bilanț catastrofal. Este cel mai rău bilanț militar pe care l-a avut Rusia vreodată. Peste 50000 de morți în 7 luni de zile”, a explicat Radu Tudor la Antena 3. 

”Apelul făcut și decretarea mobilizării parțiale va genera o situație de criză fără precedent pe teritoriul Federației Ruse și spun lucrul acesta pentru că foarte mulți tineri ruși vor fi concentrați cu forța și vor fi trimiși pe front, la război. Fără ca ei să aibă pregătire militară, fără să își dorească să participe la un război și fără să susțină această dorință a lui Putin de a invada o țară independentă și foarte apropiată de sufletul rușilor și anume Ucraina”, mai spune Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close