Antena 3 CNN Externe Cod Portocaliu de NINSORI şi VISCOL. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric în estul Franţei

Cod Portocaliu de NINSORI şi VISCOL. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric în estul Franţei

Cod Portocaliu de NINSORI şi VISCOL. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric în estul Franţei
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Noi 2013   •   16:39

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru pentru 25 de departamente din estul Franţei, unde zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric miercuri seară.

Începând de miercuri dimineaţă, ninsorile şi viscolul au pus stăpânire pe estul Franţei. Circulaţia rutieră, feroviară şi aeriană a fost perturbată, în special în departamentul Loire, dar şi în Ain, Haute-Loire sau Rhône.

Un tehnician al ERDF a murit în timpul unei intervenţii, în apropiere de Puy-de-Dôme, relatează Le Parisien.

Un nou front de ninsori care ar putea perturba circulaţia şi "anumite activităţi economice" este aşteptat până vineri dimineaţă.

"Ninsoarea va înlocui rapid ploaia şi se va intensifica în cursul nopţii" de joi spre vineri, explică Météo France, care precizează că acest prim episod de ninsori al sezonului va duce la acumularea, "în medie, între cinci şi zece centimetri de zăpadă în zona de câmpie, între zece şi 15 centimetri la altitudinea de peste 500-600 de metri şi între 20 şi 30 de centimetri în Masivul Central al Alpilor, mai ales pe versanţii expuşi rafalelor de vânt din nord-vest", anunţă Météo France.

Autorităţile au declanşat un plan de intervenţie împotriva intemperiilor. SNCF a recomandat tuturor călătorilor care circulă în Rhône-Alpes sau care intenţionează să traverseze regiunea să-şi amâne deplasările.

Cu toate că nu este vizat de ninsori pentru moment, Parisul a anunţat miercuri că va lansa, începând de vineri, planul său de ajutorare a persoanelor fără adăpost.

 
 

×
Subiecte în articol: ninsoare cod portocaliu ninsori
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close