Antena 3 CNN Externe Columbia. Un băiat de 11 ani a făcut un marş de 100 de kilometri pentru a îşi elibera tatăl din captivitate

Columbia. Un băiat de 11 ani a făcut un marş de 100 de kilometri pentru a îşi elibera tatăl din captivitate

Columbia. Un băiat de 11 ani a făcut un marş de 100 de kilometri pentru a îşi elibera tatăl din captivitate
Sursa foto: FARC
30 Mai 2009   •   18:14

Un băieţel din Columbia a parcurs un marş de peste 100 de kilometri prin ţară, pentru a atrage atenţia asupra soartei tatălui său, un militar prizonier al gherilei comuniste. La 11 ani, Johan Martinez, nu-şi cunoaşte încă tatăl, care a fost capturat în decembrie 1997, la puţin timp după naşterea sa. El a declarat că, deşi marşul a fost foarte obositor, nu înseamnă nimic faţă de suferinţele îndurate de tatăl său în captivitate.

La acţiunea copilului s-au alăturat aproape 300 de oameni, între care se aflau rude ale altor ostatici deţinuţi de mulţi ani de rebeli.

Dintre militarii capturaţi de gherilele columbiene în atacul împotriva unei baze de comunicaţii din munţii Patascoy, din provincia Narino, numai doi au mai rămas în captivitate. Este vorba despre tatăl lui Johan, sergentul Jose Libio Martinez şi de sergentul Pablo Emilio Moncayo. Rebelii anunţaseră că îi vor elibera pe cei doi în luna aprilie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Columbia
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close