Antena 3 CNN Externe Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a confirmat victoria Partidului Comunist în alegeri

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a confirmat victoria Partidului Comunist în alegeri

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a confirmat victoria Partidului Comunist în alegeri
Sursa foto: Alegeri
11 Apr 2009   •   17:11

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a confirmat victoria în alegeri a Partidului Comunist, în urma scrutinului desfăşurat pe data de 5 aprilie. Rezultatele au fost trimise pentru confirmarea definitivă la Curtea Constituţională. Totuşi, în comentariile a trei dintre cei nouă membri ai Comisiei apare faptul că s-au constatat ?încălcări grave? în timpul procesului electoral.

Conform rezultatelor oficiale, Partidul Comunist a obţinut 49,48% din voturi, în timp ce primul partid de opoziţie, Partidul Liberal, a obţinut doar 13,14 procente din voturile alegătorilor, relatează Interfax.

Partidul Liberal a fost urmat de Partidul Liberal Democrat, cu 12,43% şi Alianţa Moldova Noastră cu 9,77%. Rezultatele scrutinului au fost contestate de opoziţia moldoveană. Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a solicitat Curţii Constituţionale renumărarea voturilor. El a subliniat totuşi că ?Întreg procesul electoral a fost înalt apreciat de către observatorii OSCE, ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei şi ai ţărilor CSI. Alegerile au fost recunoscute democratice si libere".

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close