Antena 3 CNN Externe Concluziile autopsiei: Pasagerii Airbus-ului prăbuşit în Atlantic nu aveau arsuri şi nu au murit înecaţi

Concluziile autopsiei: Pasagerii Airbus-ului prăbuşit în Atlantic nu aveau arsuri şi nu au murit înecaţi

Concluziile autopsiei: Pasagerii Airbus-ului prăbuşit în Atlantic nu aveau arsuri şi nu au murit înecaţi
16 Iun 2009   •   17:34

Autopsia cadavrelor recuperate din Atlantic, în urma prăbuşirii aeronavei Airbus A330, a scos la iveală faptul că victimele nu au murit din cauza unei explozii. De asemenea, potrivit publicaţiei kurier.at, medicii legişti au exclus şi posibilitatea înecului.

Autopsia celor 16 cadavre a fost efectuată pe insula Fernando de Noronha şi a dezvăluit faptul că Airbus-ul A330 s-a dezintegrat în aer fără a fi avut loc vreo explozie. Anchetatorii au tras această concluzie după ce au descoperit că pasagerii examinaţi nu au suferit arsuri ci numeroase fracturi, potrivit publicaţiei O Estado de Sao Paulo.

Victimele nu aveau nici apă în plămâni, prin urmare a fost eliminată şi posibilitatea morţii prin înec.
În plus, victimele au fost descoperite la o distanţă de aproximativ 85 kilometri una de cealaltă. Acest fapt ar fi neobişnuit dacă avionul ar fi fost întreg când a căzut în apă, mai scrie publicaţia amintită.

49 de cadavre din cele 228 de victime ale dezastrului aerian au fost recuperate până acum. Aparatul Airbus A330 al companiei Air France, a dispărut deasupra Atlanticului în noaptea de 31 mai spre 1 iunie.

Deocamdată nu este cunoscută cauza exactă a accidentului deşi s-au vehiculat diverse informaţii cu privire la anumite defecţiuni. Astfel, se pare că aeronava ar fi trimis nu mai puţin de 24 de mesaje automate despre probleme legate de cârmă, potrivit unui specialist citat de Sky News. Acesta susţine că dispozitivul care controlează marja de manevră a cârmei ar fi avut probleme. Totuşi, experţii nu au adunat încă suficiente informaţii pentru a descoperi cauza accidentului.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene. Aeronava avea 228 de persoane la bord, printre care şi o româncă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close