Antena 3 CNN Externe Copiii din Gaza au înălţat sute de zmeie, ca simbol al păcii şi libertăţii

Copiii din Gaza au înălţat sute de zmeie, ca simbol al păcii şi libertăţii

Copiii din Gaza au înălţat sute de zmeie, ca simbol al păcii şi libertăţii
Sursa foto: Zmeie Gaza
31 Iul 2009   •   10:58

Cerul din Fâşia Gaza s-a umplut joi de zmeie multicolore. Peste 6.000 de copii au înălţat spre cer simboluri ale libertătii, fabricate chiar de ei. Ei au încercat sa transmita un mesaj de pace, dar şi să doborare recordul mondial, la cel mai mare număr de zemeie, care zboară în acelaşi timp.

Mii de copii s-au strâns pe plaja din Jebaliya, în nordul Fâşiei Gaza, de unde au lansat sute de zmeie colorate. Evenimentul a fost supravegheat şi organizat de reprezentanţii Naţiunilor Unite. Printre zmeiele înălţate pe cer se aflau şi unele în culorile steagului Palestinei. ?Vrem să scăpăm de tristeţea provocată de război şi vrem să transmitem israelienilor şi copiilor lor faptul că suntem statornici şi răbdători cu ei?, a declarat unul din participanţii la manifestare.

Recordul mondial aparţine germanilor, care au reuşit să înalţe 967 de zmeie în acelaşi timp. Din păcate, copiii nu au reuşit să stabilească un nou record pentru că reprezentatul de la Cartea Recordurilor nu a reuşit să ajungă în Fâşia Gaza din cauza resticţiilor impuse de Israel. Au reuşit însă să atragă atenţia întregii lumi asupra crizei umanitare din Gaza.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close