Antena 3 CNN Externe Copiii nefericiţi sunt predispuşi, la maturitate, la probleme de sănătate sau handicapuri severe

Copiii nefericiţi sunt predispuşi, la maturitate, la probleme de sănătate sau handicapuri severe

Copiii nefericiţi sunt predispuşi, la maturitate, la probleme de sănătate sau handicapuri severe
Sursa foto: copii cursuri
02 Mar 2009   •   18:22

Probleme de sănătate permanente sau chiar handicapuri severe. Cu aceste probleme se vor confrunta la maturitate copiii nefericiţi, se arată într-un studiu britanic publicat în British Journal of Psychiatry, anunţă bbc.co.uk.
7.100 de copii din oraşul Aberdeen au fost urmăriţi de cercetătorii de la King's College London, între anii 1950 şi 1955. Profesorii copiilor au descris cercetătorilor temperamentul copiilor şi au indicat frecvenţa acestora la cursuri.
Cercetătorii au vorbit apoi cu copiii care au participat la studiu, şi care au ajuns la vârsta mijlocie, pentru a obţine informaţii despre situaţia lor materială şi profesională.
Astfel, copii care au fost descrişi de învăţătorii lor drept "trişti" sau "nefericiţi" au prezentat de cinci ori mai multe probabilităţi de a deveni şomeri şi bolnavi, în viaţa adultă.
De asemenea, potrivit specialiştilor britanici, aceşti copii au prezentat şi un risc mult mai pronunţat de a fi afectaţi de depresie.
392 de persoane - 5,5% - dintre cei care au participat la studiu au precizat că nu pot să lucreze din cauza unor handicapuri permanente sau a unor probleme de sănătate. În această categorie au fost incluse şi persoanele pensionate pe caz de boală.
O treime dintre copiii "trişti, nefericiţi, plângăcioşi sau supăraţi" au suferit, la maturitate, de boli cronice sau de handicapuri.
Un sfert dintre copiii care se plângeau de migrene sau alte tulburări medicale au suferit de diverse boli şi la maturitate.
Totuşi, copiii care au absentat de la şcoală din cauza unor maladii temporare nu au prezentat, la maturitate, riscul de a lipsi de la locul de muncă pe motiv de boală.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close