Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a respins rezoluţia ONU privind drepturile omului, considerând-o „o şicană politică”

Coreea de Nord a respins rezoluţia ONU privind drepturile omului, considerând-o „o şicană politică”

Coreea de Nord a respins rezoluţia ONU privind drepturile omului, considerând-o „o şicană politică”
de M.T.    |    22 Mar 2013   •   20:44

Coreea de Nord a respins cu vehemenţă ancheta ONU privind respectarea drepturilor omului în ţară şi a anunţat că îşi va intensifica lupta „totală" împotriva Statelor Unite, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat joi o rezoluţie privind crearea unei Comisii de anchetă, cu un mandat de un an, pentru a monitoriza „încălcările grave, sistematice şi generalizate ale drepturilor omului" în Coreea de Nord.

Rezoluţia condamnă o serie lungă de încălcări ale drepturilor omului, „în special folosirea torturii şi lagărelor de muncă împotriva deţinuţilor politici şi cetăţenilor repatriaţi", făcând presiuni la adresa Phenianului să-i elibereze pe toţi deţinuţii politici.

Replica nord-coreenilor nu a întârziat, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe considerând că rezoluţia este altceva decât „o şicană politică care nu merită nici măcar o remarcă".

„Vom respinge, ca întotdeauna, recenta «rezoluţie privind drepturile omului», produsul unei confruntări şi a unei conspiraţii politice", afirmă oficialul nord-coreean.

Purtătorul de cuvânt a mai acuzat Washingtonul de „lansarea unei campanii privind drepturile omului împotriva Coreei de Nord".

„Acţiunile din ce în ce mai ostile ale Statelor Unite pentru a elimina ideologia şi sistemul ales de către poporul coreean nu vor face decât să intensifice lupta sa totală împotriva Statelor Unite", a adăugat el.

Rezoluţia răspunde unui îndemn lansat, în ianuarie, de către Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, care a solicitat o anchetă cu privire la încălcările drepturilor omului în Coreea de Nord.



×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close