Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă că va folosi armele nucleare

Coreea de Nord ameninţă că va folosi armele nucleare

Coreea de Nord ameninţă că va folosi armele nucleare
Sursa foto: coreea de nord
10 Iun 2009   •   03:45

Coreea de Nord a anunţat că va folosi arme nucleare în cadrul unei ?ofensive fără milă? dacă este provocată- ce mai recentă declaraţie belicoasă menită a opri sancţiunile internaţionale pentru testul său nuclear din luna mai.
Tensiunile de la Phenian au început să afecteze şi legăturile de afaceri cu Sudul. O firmă din Seul a anunţat că se retrage dintr-un complex industrial din oraşul nord coreean Kaesong - fiind prima companie din Sud care recurge la un astfel de gest, după recentele dezvoltări politice.
Complexul deschis în 2004 este un simbol al reaproprierii dintre cele două Corei.
Acum însă Phenian a ridicat din nou nivelul tensiunii în cadrul unei comentariu publicat de ziarul local Minju Joson .
?Barajul nostru nuclear va fi o defensivă puternică, ca şi o ofensivă fără milă cu o lovitură contra celor care ating chiar şi puţin demnitatea statului sau suveranitatea", de arată în comentariu.
Aceasta este prima referire pe care Coreea de Nord o face la arsenalul său nuclear de o manieră "ofensivă" . Phenianul a pretins că programul său de înarmare nuclear este pentru autoapărare contra aşa-ziselor tenative americane de invazie.
Comentariile vin pe fondul eforturilor depuse de Coreea de Sud şi SUA de a introduce în Consiliul de Securitate noi măsuri de sancţionare a Nordului.

Agenţia de presă de la Seul Yonhap scrie că Sudul şi-a dublat numărul de vase de la graniţa maritimă cu Nordul pe fondul preocupării că statul comunist ar putea provoca un conflict acolo, precum în 1999 şi 2002.

Relaţiile dintre cele două state au fost practic îngheţate în ultimul an, cu excepţia parcului industrial Kaesong . Circa 40.000 de nord coreeni sunt angajaţi acolo şi produc de la electronice până la ceasuri sau textile.
Parcul combină tehnologia Sudului cu forţa de mână ieftină a Nordului, un număr de 106 companii de la Seul având locaţii acolo.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close