Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord este pe punctul de a lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord este pe punctul de a lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord este pe punctul de a lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune
Sursa foto: racheta
01 Iun 2009   •   18:59


Coreea de Nord se pregăteşte să sfideze din nou comunitatea internaţională. Potrivit unei agenţii de presă sud-coreene, Phenianul este pe punctul de a lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune.

În ultimele zile, tensiunile din peninsula coreeană s-au intensificat ca urmare a testului nuclear efectuat de Coreea de Nord. Testul a fost urmat de lansarea unei serii de rachete cu rază scurtă de acţiune şi de numeroase ameninţări la adresa Coreei de Sud.

Potrivit oficialilor sud coreeni, Coreea de Nord şi-a mutat pe coasta de vest cele mai avansate dispozitive de lansat rachete cu rază lungă, care ar putea atinge chiar şi statul american Alaska. Mai mult, Phenianul a interzis accesul oricărui tiă de ambarcaţiune în largul coastelor de vest, de unde ar putea fi lansată, în cursul acestei luni, racheta.

Ştirea vine pe fondul deplasării unei delagaţii a guvernului american la Tokyo, pentru a purta o serie de discuţii legate de racţia pe care ar trebui să o aibă comunitatea internaţională la testele nucleare efectuate de Coreea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian racheta
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close