Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu intenţia Coreei de Nord de a lansa o rachetă

Coreea de Sud şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu intenţia Coreei de Nord de a lansa o rachetă

Coreea de Sud şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu intenţia Coreei de Nord de a lansa o rachetă
01 Dec 2012   •   15:35

Coreea de Sud şi-a exprimat "profunda îngrijorare" în legătură cu intenţia Coreei de Nord de a lansa o rachetă, informează AFP.
   
"Guvernul exprimă profunda îngrijorare", a comunicat Ministerul sud-coreean de Externe.
   
Agenţia oficială KCNA a anunţat că Phenianul va încerca să lanseze pe orbită un satelit, după depistarea erorilor comise cu ocazia lansării eşuate din aprilie.
   
Experţi americani avertizaseră că, potrivit imaginilor filmate din satelit, regimul stalinist de la Phenian ar pregăti un test de rachetă cu rază lungă de acţiune.
   
Consiliul de Securitate ONU a avertizat joi Phenianul să nu efectueze un asemenea test. Racheta din aprilie - de tip Taepodong-2, având o rază de acţiune de 6.700 de kilometri - ar fi trebuit să lanseze pe orbită un satelit de uz civil, potrivit Phenianului, dar experţii occidentali susţin că a fost o nouă etapă de perfecţionare a unei rachete cu focos nuclear.
   
Coreea de Nord încearcă de mai multe decenii să îşi perfecţioneze tehnologia în acest domeniu. Testele sale s-au dovedit însă prea puţin concludente.
   
Phenianul a efectuat în perioada 2006-2009 două teste nucleare care i-au atras sancţiuni dure din partea Consiliului de Securitate ONU.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close