Antena 3 CNN Externe Coroana Statuii Libertăţii va fi redeschisă publicului, prima dată după atacurile de la 11 septembrie

Coroana Statuii Libertăţii va fi redeschisă publicului, prima dată după atacurile de la 11 septembrie

Coroana Statuii Libertăţii va fi redeschisă publicului, prima dată după atacurile de la 11 septembrie
Sursa foto: Statuia Libertatii
09 Mai 2009   •   14:25

Măreaţa coroană a Statuii Libertăţii, care a fost închisă publicului de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, va fi redeschisă pe 4 iulie, a anunţat ministrul american de Interne, Ken Salazar. În acest scop Serviciul Naţional al Parcurilor a conceput un plan pentru viitorii turişti. Pentru a ajunge în vârf, ei vor trebui să urce, o scară îngustă de 168 de trepte. Turiştii vor putea intra în grupuri de câte 10.

Salazar a explicat că decizia a fost luată după o analiză complexă a întregii structuri a statuii, efectuată luna trecută. ?Nu putem elimina toate riscurile urcării către coroană, dar facem paşi pentru a o face cât mai sigură?, a declarat el. Statuia va rămâne deschisă în următorii doi ani, când va fi supusă unui proces de îmbunătăţire a gradului de siguranţă.

Statuia, reprezentând o femeie ce ţine în mână o torţă, este un simbol al libertăţii şi democraţiei şi a fost primită cadou din partea Franţei în 1886.



Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close