Antena 3 CNN Externe Oameni în costume antiradiații, cu măști de respirat, au decontaminat un voluntar la Zaporojie după un eveniment nuclear

Oameni în costume antiradiații, cu măști de respirat, au decontaminat un voluntar la Zaporojie după un eveniment nuclear

Serviciile ucrainene de urgență au exersat scenariul unei intervenții în cazul în care Rusia aruncă în aer centrala nucleară din regiunea Zaporojie.

Oameni în costume antiradiații, cu măști de respirat, au decontaminat un voluntar la Zaporojie după un eveniment nuclear
Sursa foto: Twitter@Reevellp
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   15:48

Informația este transmisă, joi, de publicația britanică The Guardian, care îl citează pe corespondentul ABC News, Patrick Reevell, aflat în zonă.

Acesta a publicat pe Twitter un clip filmat în timpul exercițiului.

În imagini pot fi văzuți doi oameni în pelerine de protecție la radiații, cu măști de respirat pe față, în timp ce supun un voluntar la procedura de decontaminare.

Pe fundal se profilează mai multe persoane în costume de protecție albe, care poartă, și ele, măști de respirat cu cartușe filtrante.

Citește și: Rusia reacționează după ce Zelenski a spus că Moscova pregătește "un atac terorist, cu scurgeri de radiații", la Zaporojie

Exersarea unei intervenții în caz de dezastru nuclear a fost confirmată și de Oleksandr Prokudin, guvernatorul regiunii Herson, parțial sub ocupație, ca și Zaporoije.

"Scopul evenimentului este de a coordona acțiunile tuturor serviciilor în cazul unei amenințării reale a unei situații de urgență la centrala nucleară din Zaporojie", a precizat guvernatorul.

De cealaltă parte, Kremlinul a declarat, joi, că există o amenințare constantă cu "provocări" din partea Ucrainei în ceea ce privește complexul nuclear menționat.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a menționat că inspectorii internaționali au fost recent la fața locului pentru a verifica siguranța centralei.

Aceasta este controlată de forțele rusești, dar se află în apropierea liniei frontului luptelor din sudul Ucrainei, amintește presa internațională.

AIEA, agenția ONU pentru Energie Atomică, a făcut frecvent apel la ambele părți să evite bombardamentele în apropierea complexului nuclear.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close