Antena 3 CNN Economic Creşterea economică a Chinei a încetinit la minimul ultimilor trei ani

Creşterea economică a Chinei a încetinit la minimul ultimilor trei ani

Creşterea economică a Chinei a încetinit la minimul ultimilor trei ani
Sursa foto: Foto: braziltribune.com
13 Iul 2012   •   11:34

Creşterea economică a Chinei a încetinit în perioada aprilie-iunie pentru cel de-al şaselea trimestru consecutiv, la 7,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, cel mai scăzut ritm de la începutul crizei financiare mondială, informează Bloomberg.
   
Situaţia ar putea determina guvernul chinez să introducă noi măsuri de stimulare a economiei, pentru a-şi asigura o revenire solidă în semestrul al doilea.
   
În primul trimestru, creşterea economică anualizată a Chinei a fost de 8,1%, iar economiştii anticipau pentru trimestrul doi o majorare de 7,7% a Produsului Intern Brut al celei de-a doua economii a lumii.
   
Producţia industrială a încetinit în iunie, în timp ce creşterea comerţului retail a pierdut din avânt.
   
Datele prezentate vineri arată, pe de o parte, că investiţiile în active fixe şi-au accelerat creşterea, ceea ce poate fi interpretat ca un semnal de stabilizare economică şi, pe de altă parte, că producţia de electricitate nu a mai crescut în iunie, indicând încetinirea dinamicii activităţii industriale.
   
Singapore a surprins vineri pieţele cu scăderea economiei în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, încetinirea creşterii din China lovind economia globală în contextul crizei din zona euro şi revenirii timide din Statele Unite, unde şomajul persistă la peste 8%.
  

×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close