Antena 3 CNN Externe Criza financiară are şi părţi bune - reduceri fără precedent în magazinele din SUA

Criza financiară are şi părţi bune - reduceri fără precedent în magazinele din SUA

Criza financiară are şi părţi bune - reduceri fără precedent în magazinele din SUA
23 Dec 2008   •   14:58

În toiul sezonului de cumpărături, dinaintea Crăciunului, americanii au parte de solduri fără precedent. Dar, cu toate acestea, specialiştii se aşteaptă la cele mai reduse vânzări, din ultimele decenii. De vină este, bineînţeles, criza financiară, care a dat peste cap socotelile negustorilor, dar si pe cele ale clienţilor.
În aceste vremuri de criză, clienţii nu mai pot fi atraşi în magazine doar cu sunetul clopoţeilor de Crăciun. Aşa că negustorii americani au trecut la reduceri de preţ nemaivăzute de decenii: până la 50 sau chiar 80 la sută.
De teamă că vor rămâne cu marfa nevândută din cauza crizei, unii comercianţi sunt gata să mai lase chiar şi din preţurile afişate, deja reduse. Reacţiile cumpărătorilor sunt variate - unii se bucură că vor da mai puţini bani pe cadourile de Crăciun, iar alţii, mai norocoşi, se aşteaptă să cheltuiască mai mult ca de obicei.
Vânzările de Crăciun vor fi, anul acesta, printre cele mai slabe din 1969, de când se fac statistici pe această temă. Şi asta în ciuda faptului că indicele preţurilor a înregistrat, în ultimele două luni, scăderi record, care-i fac pe unii analişti să se teamă de adâncirea crizei.
Alţi experţi, mai optimişti, cred că scăderea preţurilor va avea un efect benefic, deoarece oamenii vor avea mai mulţi bani de cheltuit anul viitor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: reduceri criza economica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close