Antena 3 CNN Externe Cuba a prezentat primul mesaj al lui Fidel Castro după aproape patru luni

Cuba a prezentat primul mesaj al lui Fidel Castro după aproape patru luni

Cuba a prezentat primul mesaj al lui Fidel Castro după aproape patru luni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    18 Oct 2012   •   13:23

Primul mesaj al lui Fidel Castro după aproape patru luni a fost prezentat miercuri în ziarul Granma, regimul de la Havana încercând astfel să pună capăt zvonurilor din ultimele zile care susţineau că fostul lider cubanez are mari probleme de sănătate sau că ar fi murit.

Conform AP, o scrisoare semnată de Castro a apărut în ediţia online a cotidianului Granma, fostul preşedinte al ţării, acum în vârstă de 86 de ani, felicitând un institut medical cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţare.

De asemenea, AFP notează că ministrul Sănătăţii din Cuba, Roberto Morales, a citit un mesaj din partea lui Castro pentru absolvenţii Institutului de Ştiinţe Medicale din Havana, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi.

Acţiunile regimului de la Havana vin să completeze declaraţia făcută în urmă cu cinci zile de fiul lui Fidel, Alex Castro, care a spus că tatăl său „îşi urmează rutina zilnică. Face exerciţii, citeşte şi se menţine în formă”.

Ultima apariţie publică a lui Fidel Castro a avut loc la sfârşitul lunii martie din acest an, atunci când a avut o scurtă întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea, care a vizitat Cuba.

Ultima scrisoare publicată sub semnătura sa în Granma, intitulată "Reflecţii", a fost publicată în luna iunie.

Fidel Castro a preluat puterea în 1959 şi a condus ţara fără întrerupere până în 2006, atunci când a renunţat la funcţia de preşedinte, din cauza unor probleme medicale.

Fratele său Raul este cel care ocupă funcţia de preşedinte în prezent.


×
Subiecte în articol: Cuba Fidel Castro scrisoare Havana comunism
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close