Antena 3 CNN Externe Cum arată străzile din Wuhan după ridicarea restricților! Orașul este de nerecunoscut 

Cum arată străzile din Wuhan după ridicarea restricților! Orașul este de nerecunoscut 

Orașul Wuhan din China, epicentrul pandemiei de coronavirus, este de nerecunoscut după ridicarea restricțiilor. Imaginile cu mii de tineri la un festival de muzică au luat cu asalt internetul.  

Cum arată străzile din Wuhan după ridicarea restricților! Orașul este de nerecunoscut 
Sursa foto: Twitter/@PhilippineStar
de Diana Dragotescu    |    18 Aug 2020   •   20:15

Mii de oameni, fără măști de porotecție, s-au adunat cot la cot în Wuhan pentru un festival de muzică. Participanții au fost fotografiați într-o piscină, la un Water Park, pe colace gonflabile și fără măsuri de protecție. Tinerii par să fi uitat complet de pandemie, de distanțare socială sau de măștile de protecție. 

Imagine atipică pentru 2020

Cu toate că nu par a fi niște fotografii din 2020, pozele au fost făcute weekendul trecut în Wuhan, orașul considerat a fi epicentrul pandemiei de coronavirus. Pozele au ajuns rapid virale pe Internet și au șocat o lume întreagă, scrie BBC. 

În ianuarie 2020, Wuhan părea un oraș-fantomă, în urma restricților impuse de pandemia de coronavirus. A fost primul oraș din lume care a impus carantina, iar la vremea respectivă a uimit o planetă întregă cu imaginile orașului părăsit. Restricțiile au fost ridicate în aprilie iar din mai nu s-au mai înregistrat cazuri de transmitere locală cu COVID-19 în Wuhan sau în provincia Hubei. 

O revenire înceată, dar sigură la normal 

Wuhan a intrat în carantină pe data de 23 ianuarie 2020, dată la care erau înregistrate peste 400 de cazuri și 17 decese. Cu numai o săptămână în urmă, China recunoscuse faptul că virusul se transmite de la om la om. 

Orașul de peste 11 milioane de locuitori a fost izolat complet de restul Chinei, și zeci de mii de oameni au fost testati pozitivi cu Saras-CoV-2. Toate evenimentele publice au fost anulate, distanțarea socială a trebuit respectată iar măștile de protecție au fost impuse la ieșirea din casă.

În luna martie a acestui an, restricțiile au început să fie ușor ușor relaxate. Un membru al familiei avea voie să iasă din casă pentru maxim două ore iar transportul public a fost redeschis.

Pe data de 8 aprilie, carantina a fost oficial ridicată în Wuhan iar viața a început să revină la normal. Cuplurile s-au grăbit să se căsătorească, școlile s-au redeschis iar business-urile locale și-au reluat activitatea.

O lună mai târziu, pe data de 12 mai, șase cazuri noi a fost înregistrate iar autoritățile au hotărât să testeze toți cei 11 milioane de locuitori ai orașului.Asăzi, viața pare să fi revenit la normal în Wuhan, locul din care a pornit pandemia de coronavirus și care a oprit în loc o lume întreagă. 

×
Subiecte în articol: coronavirus Wuhan
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close