Antena 3 CNN Externe Cum se deszăpezeşte în alte state ale lumii (VIDEO)

Cum se deszăpezeşte în alte state ale lumii (VIDEO)

Cum se deszăpezeşte în alte state ale lumii (VIDEO)
08 Feb 2010   •   23:19

Deszăpezirea poate fi o operaţiune simplă, atunci când o fac profesioniştii. Din păcate nu în România însă.

Iarna grea dă bătai de cap autorităţilor din toată lumea. Ninsorile abundente provoacă aproape fără excepţie perturbări ale traficului rutier sau feroviar. Numai că în alte state ale lumii, iarna rămâne doar un mic obstacol în calea utilajelor de dezăpezire.

Lomotiva din imaginile de mai jos a fost trimisă de autorităţile din statul american Kansas să degajeze calea ferată. După numai câteva minute, şinele au fost curăţate, iar zăpadă a fost aruncată pe câmp la o distanţă de până la 30 de metri.

Nici oficialii norvegieni nu se zgârcesc atunci când e vorba de fluidizarea circulaţiei. Dezăpezirea pe autostrăzi se face cu utilaje care aruncă surplusul de zăpadă până la 60 de metri în afara şoselei.

Autorităţile spun că nu este necesară decât o intervenţie, numărul utilajelor este cel care face diferenţa.

Există o soluţie şi pentru localităţile mai mici. Un tractor care absoarbe pur şi simplu zăpada şi o depozitează în propria remorcă. Este rapid, eficient, iar zăpada este cărată în locuri special amenajate de autorităţi.

Se pare ca nu costă mai mult decât un utilaj care curăţă în fiecare iarnă străzile capitalei României. Diferenţa este însă că de această maşinărie nu mai este nevoie decât la următoare ninsoare pentru că este... eficientă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: deszapezire
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close