Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudine 4 la Strasbourg provocat de mâna umană

Cutremur cu magnitudine 4 la Strasbourg provocat de mâna umană

Un cutremur de magnitudinea 4 a fost resimţit la Strasbourg, cel mai puternic resimţit în acest oraş, la câteva luni după oprirea unui proiect geoterm în nordul oraşului, clasat drept ”indus” de către reţeaua naţională franceză de supraveghere seismică Renass, adică cauzat de o activitate umană.

Cutremur cu magnitudine 4 la Strasbourg provocat de mâna umană
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Iun 2021   •   12:00

Un al doilea cutremur, de magnitudinea 2, potrivit Renass, a fost înregistrat cinci minute mai târziu la nord de Strasbourg, în apropierea comunei La Wantzenau.

Atomice şi Energiei Alternative (CEA-Dase) a anunţat că primul seism a avut o magnitudine de 4,3 şi epicentrul la nord-vest de Strasbourg.

Numeroase reacţii au apărut pe reţele de socializare.

”A fost cu adevărat puternic de data asta”, a scris pe Twitter unul dintre liderii opoziţiei în Consiliul Municipal, Alain Fontanel.

Un proiect geotermal de adâncime a fost dezvoltat până în decembrie la nord de Strasbourg, în zona comunelor Vendenheim şi Reichstett, care se învecinează cu La Wantzenau.

Prefectura din Bas-Rhin a anunţat la 7 decembrie oprirea dfinitivă a proiectului, după o serie de seisme mai mult sau mai puţin intense, inclusiv unul de magnitudinea 3,5, clasate drept ”induse” de Renass.

×
Subiecte în articol: cutremur Strasbourg geotermal seism

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close