Antena 3 CNN Externe Decizia de a nu publica fotografiile din închisoarea Abu Ghraib, contestată la New York (VIDEO)

Decizia de a nu publica fotografiile din închisoarea Abu Ghraib, contestată la New York (VIDEO)

Decizia de a nu publica fotografiile din închisoarea Abu Ghraib, contestată la New York (VIDEO)
Sursa foto: Protest New York
29 Mai 2009   •   16:01

Zeci de protestatari s-au adunat în Grand Central Station la New York pentru a manifesta faţă de decizia lui Barack Obama de a nu publica fotografii care prezintă abuzurile la care au fost supuşi deţinuţii de către soldaţii americani. Publicarea pozelor a fost blocată de preşedintele Barack Obama pentru că ar pune în pericol vieţile soldaţilor americani.

Potrivit presei britanice, noile fotografii din închisoarea de la Abu Ghraib prezintă abuzurile sexuale la care au fost supuşi deţinuţii de către soldaţii americani. Publicarea pozelor a fost blocată de preşedintele Barack Obama pentru că ar pune în pericol vieţile soldaţilor americani.

Zeci de protestari s-au adunat la Grand Central Station din New York pentru a cere publicarea fotografiilor, chiar în ziua în care acestea ar fi trebuit făcute publice. "Ca să judeci criminalii ai nevoie de publicarea acestor fotografii, ai nevoie de fotografii ca probe?, spune unul dintre manifestanţi.

Presa britanică a reuşit să confirme natura fotografiiilor cu ajutorul unui general american. Într-una din imagini, un soldat american pare să violeze o deţinută. "Vrem să trăim într-o societate care torturează? Vrem ca siguranţa noastră să atârne de un guvern care torturează? Nu. Numai cetăţenii americani nu ştiu ce se întâmplă în acestea fotografii. Restul lumii ştie foarte bine pentru că unii dintre ei au suferit în urma lor?, susţin protestatarii.

În 2004, armata americană s-a aflat în mijlocul unui scandal de proporţii după ce a fost publicat un prim set de fotografii compromiţătoare.



Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close