Antena 3 CNN Externe Declarația personală și jurământul făcut de Regele Charles al III-lea, în sala tronului, înainte să semneze Proclamația oficială

Declarația personală și jurământul făcut de Regele Charles al III-lea, în sala tronului, înainte să semneze Proclamația oficială

Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra. În declarația sa din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale, regretata regină.

Declarația personală și jurământul făcut de Regele Charles al III-lea, în sala tronului, înainte să semneze Proclamația oficială
de Mia Lungu    |    10 Sep 2022   •   12:52

Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra. Proclamarea a fost urmată de exclamația "God save the King" din partea publicului.

În declarația sa din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale, regretata regină: "Domnia ei a fost de neegalat prin durata, devotamentul și dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață foarte credincioasă".

Noul rege a adăugat: "În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viață, mă rog la îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu atotputernic."

Lordul Președinte Penny Mordaunt a detaliat următorii pași, care includ ordinul ca proclamarea regelui să fie citită în toată țara, la Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast - o întoarcere la o epocă trecută, când vestea unor astfel de evenimente era răspândită în acest mod în toată țara.

De asemenea, a dat ordin ca salve de tun să fie trase îndată ce va fi citită Proclamația Principală, la ora locală 11.00, de la balconul care dă spre Friary Court, la Palatul St. James. 

Aceste saluturi vor avea loc în toată țara, la Castelul Edinburgh, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough, Turnul Londrei și în Hyde Park.

Monarhul a semnat Proclamația, iar martorii, inclusiv fiul său, Prințul William, și-au adăugat semnăturile la document.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close