Antena 3 CNN Externe Departamentul de Stat SUA cere autorităților din Belarus să oprească fluxul de migranți

Departamentul de Stat SUA cere autorităților din Belarus să oprească fluxul de migranți

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA le-a solicitat autorităților de la Minsk să înceteze să manipuleze fluxul de migranţi către Uniunea Europeană. Situația de la granița dintre Polonia și Belarus a fost descrisă drept tulburătoare.

Departamentul de Stat SUA cere autorităților din Belarus să oprească fluxul de migranți
Sursa foto: Twitter/AJ+
de Cerasela Stafie    |    09 Noi 2021   •   08:37

Regimul Lucașenko este acuzat că a facilitat accesul migranților la granițele Uniunii Europene. Reprezentantul diplomației americane, Ned Price, a transmis că SUA condamnă astfel de acțiuni.

"Îndemnăm regimul să înceteze imediat manipularea fluxului de migranţi care trec graniţele sale către Europa," a transmis Price, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Statele Unite condamnă cu fermitate exploatarea politică şi manipularea persoanelor vulnerabile de către regimul Lukaşenko," a adăugat acesta.

Mii de migranți s-au adunat încă de la sfârșitul săptămânii trecute la granița dintre Polonia și Belarus. Imaginile și informațiile de la fața locului au fost catalogate drept tulburătoare de oficialul american.

"Atât timp cât regimul şi Belarus refuză să îşi respecte obligaţiile şi angajamentele internaţionale, subminează pacea şi securitatea Europei şi continuă să reprime şi să abuzeze oameni care nu urmăresc nimic altceva decât să trăiască în libertate, vom continua să facem presiuni asupra lui Lukaşenko şi nu ne vom diminua apelurile la asumarea răspunderii," a subliniat putătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close