Antena 3 CNN Externe Der Spiegel: Avioanele Airbus ale Air France, de patru ori mai predispuse la accidente decât restul

Der Spiegel: Avioanele Airbus ale Air France, de patru ori mai predispuse la accidente decât restul

Der Spiegel: Avioanele Airbus ale Air France, de patru ori mai predispuse la accidente decât restul
Sursa foto: airbus air france
14 Iul 2009   •   09:11

Avioanele Airbus care aparţin companiei aeriene franceze Air France au o rată a accidentelor de patru ori mai mare decat media altor companii comerciale. Informaţiile apar într-un raport care a ajuns în mâinile jurnaliştilor de la cotidianul german Der Spiegel.

Potrivit ziarului german, flota de avioane Airbus a companiei Air France are o rată de pierdere a aeronavelor de 1,26 la un milion de zboruri, faţă de 0,3 pierderi la un milion de zboruri, cum este cazul altor companii. Un raport intern din 2006, obţinut de jurnaliştii germani, susţine că opt din zece accidente sau incidente în care au fost implicate aparate ale Air France au fost provocate de factori umani, precum lipsa de atenţie, decizii eronate şi probleme în cooperarea dintre pilot şi copilot.

Reprezentanţii companiei Air France spun însă că au luat măsuri, după ce aceste date au fost prezentate. În ciuda acestui fapt, directorul grupului Air France/KLM, declara la o adunare a acţionarilor că firma are probleme cu siguranţa zborurilor.

Trei avioane Airbus ale Air France s-au prăbuşit, începând din 1988. Aici se adaugă un al patrulea, aparţinând Air Inter, o filială a companiei Air France. Cea mai recentă tragedie aviatică în care a fost implicat un aparat Airbus al companiei Air France a avut loc la 1 iunie anul acesta, când un avion cu 228 de oameni la bord, care efectua cursa Rio de Janeiro -Paris, s-a prăbuşit în apele Atlanticului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Airbus Air France
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close