Antena 3 CNN Externe Noi detalii despre încoronarea Regelui Charles | Trei zile de ceremonii

Noi detalii despre încoronarea Regelui Charles | Trei zile de ceremonii

Palatul Buckingham a mai făcut câteva dezvăluiri în ceea ce priveşte programul celor trei zile de festivităţi, cu ocazia încoronării Regelui Charles III.

Noi detalii despre încoronarea Regelui Charles | Trei zile de ceremonii
Sursa foto: getty images | WPA Pool / Pool
de Ştefan Petrică    |    22 Ian 2023   •   09:46

Încoronarea Regului Charles în vârstă de 74 de ani, va avea loc la opt luni de la moartea Reginei Elizabeth II.

Weekend-ul de trei zile de la începutul lunii mai, va include două mari procesiuni, o slujbă religioasă, un concert cu vedete organizat la Castelul Windsor și o zi de voluntariat.

Având loc între sâmbătă 6 și luni 8 mai, Regele Carol a insistat că momentul istoric ar trebui să fie "înrădăcinat în tradițiile și fastul de lungă durată", dar și să "privească spre viitor".

Primul moment la balcon al regelui în calitate de monarh la Palatul Buckingham, o mare procesiune de încoronare, un concert cu vedete mondiale și o zi de voluntariat vor face parte din spectacolul de trei zile.

Citeşte şiCârnăciorii, motiv de ceartă în Familia Regală Britanică. Fostul majordom al Prințesei Diana susține că Harry primea mai puțină mâncare decât William

Nu au apărut deocamdată informaţii privind modernizarea sau schimbarea ceremoniei de încoronare, cu excepția indicațiilor din surse regale potrivit cărora slujba va fi mai scurtă decât cea a reginei din 1953, care a durat trei ore, notează Mediafax.

Au existat sugestii că, din cauza crizei legate de costul vieții, evenimentele ar trebui să fie reduse pentru a recunoaște dificultățile economice actuale cu care se confruntă mulți, dar surse regale au fost categorice că feedback-ul pe care l-au primit este că oamenii doresc să vadă întregul spectacol al unui mare eveniment național.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: încoronarea Charles al III-lea
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close