Antena 3 CNN Externe Diaconescu: Să nu-şi închipuie cineva că ne ia cetăţenii de pe stradă şi asta rămâne nepedepsit

Diaconescu: Să nu-şi închipuie cineva că ne ia cetăţenii de pe stradă şi asta rămâne nepedepsit

Diaconescu: Să nu-şi închipuie cineva că ne ia cetăţenii de pe stradă şi asta rămâne nepedepsit
Sursa foto: ªtirea Zilei
10 Apr 2009   •   21:02

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a acceptat renumărarea voturilor dar liderii opoziţiei cer reluarea alegerilor. Astăzi, opoziţia a renunţat să mai iasă pe străzi, după ce autorităţile comuniste şi-au ameninţat proprii cetăţeni cu folosirea gloanţelor. Totuşi, 800 de oameni, conform Interfax, au venit în faţa guvernului cu flori în mână şi au cerut intervenţia ONU în Moldova.

În timp ce Voronin acuză România că a fost în spatele unei aşa-zise lovituri de stat, preşedintele Băsescu nu a avut deocamdată nici o reacţie. În mijlocul acuzelor virulente ale Chişinăului, susţinute de Moscova, sunt prinşi însă zeci, poate chiar sute de oameni care sunt săltaţi de pe străzi, din şcoli, din spitale şi duşi la interogatorii. Numărul exact al acestora nu se ştie. Chişinăului nu pare să-i pese că printre ei s-ar putea afla şi cetăţeni europeni de naţionalitate română. Ministerul de externe a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru a fi anunţat de posibile dispariţii ale românilor.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat în emisiunea Ştirea Zilei cu Gabriela Vrânceanu Firea că situaţia creată între România şi Republica Moldova nu va rămâne fără consecinţe. Diaconescu susţine că evenimentele din ultimele zile au dus Republica Modova cu un pas înapoi în istorie.

?Dacă aş fi avut un dialog cu omologul meu moldovean, i-aş fi spus că în opinia mea fac o mare greşeală îndepărtând un bun prieten ca România şi că arătând cu degetul spre România fac o mare gafă. Modul în care această gafă se va plăti va fi evident. Să nu-şi închipuie cineva că ne ia cetăţenii de pe stradă, îi bagă în puşcărie şi asta rămâne nepedepsit? a spus Cristian Diaconescu.



Mai mult, potrivit lui Diaconescu, acuzaţiile Republicii Moldova nici nu există la nivelul UE, ele fiind formulate într-un limbaj învechit, ?care a fost uitat, îngropat cu vată în gură?.

?Dacă cineva la Chişinău îşi face iluzii că pe fundalul unor astfel de afirmaţii sunt băgaţi în seamă, este naiv? este de părere Ministrul de Externe.




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close