Antena 3 CNN Externe Diaspora Un polițist local a dezvăluit câți bani fac cerșetorii români în Olanda: "Fiţi foarte atenţi"

Un polițist local a dezvăluit câți bani fac cerșetorii români în Olanda: "Fiţi foarte atenţi"

Un polițist din Olanda a dezvăluit cât ajung cerșetorii români să câștige lunar. Mai mult, el lansează şi un avertisment pentru cetăţeni.

Un polițist local a dezvăluit câți bani fac cerșetorii români în Olanda: "Fiţi foarte atenţi"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   23:21

Un poliţist din Olanda, care s-a întâlnit cu mai mulţi români care cerșeau pe străzi în zona Haarlem, a dezvăluit cât ajung aceștia să câștige lunar, profitând de mila trecătorilor.

"Oameni buni, vreau să atrag încă o dată atenția asupra acestui aspect. În continuare, întâlnim zilnic cerșetori români în centrul orașului. Acum sunt din nou doi. Ei lucrează în grupuri. Sunt mai degrabă încăpățânați decât disperați", scrie polițistul olandez pe Instagram.

În continuare aceasta face apel la cetățeni să nu mai cadă pradă emoțiilor şi să nu le mai ofere nimic pentru că cei care practică cerșetoria ajung la sume mari de bani lunar. 

"Nu le oferiți nimic! În afara faptului că este ilegal, ei cauzează și neplăceri considerabile. Din motive de confidențialitate, nu pot spune prea multe, dar majoritatea dintre ei sunt cunoscuți de poliție.

Veniturile lor uneori ajung de la câteva sute la chiar o mie de euro pe săptămână. Sunteți avertizați constant de poliție”, mai scrie polițistul olandez pe pagina sa. 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close