Antena 3 Externe Diaspora Monica Macovei stârneşte un scandal uriaş în Bulgaria

Monica Macovei stârneşte un scandal uriaş în Bulgaria

11 Mar 2016   •   10:17
Monica Macovei stârneşte un scandal uriaş în Bulgaria
Sursa foto: Foto: Intact Images

Guvernul Bulgariei a luat in discutie o scrisoare a Monicai Macovei care a reclamat autoritatilor de la Sofia lipsa de drepturi a minoritatii romanesti din aceasta tara, scrie Jurnalul National.

Potrivit agentiei Novinite, Vicepremierul Kalfin si Premierul Borisov si-au exprimat puncte de vedere asupra scrisorii europarlamentarului roman. Macovei sustine in scrisoarea adresata mai multor oficiali din guvern si parlament ca in Bulgaria comunitatea romaneasca si minoritatile romilor sunt private de dreptul de a invata în limba materna și li se refuza definitia legala ca minoritati

Potrivit recensamantului din 2011 și datelor din 2013 în BULGARIA S-AU DECLARAT ROMANI 866 DE PERSOANE ȘI 3898, VLAHI. 5454 de persoane se declara vorbitoare de limba romana si 1815 de vlaha.

Scrisoarea a starnit o reactie dura din partea unor parlamentari bulgari care au catalogat-o ca o incercare de inveninare a relatiilor romano-bulgare, potrivit sursei citate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close