Antena 3 CNN Externe Diaspora Un parc pentru copii din Italia va purta numele unei fetiţe românce moarte: "Un înger cu o inimă dulce și un zâmbet plin de iubire"

Un parc pentru copii din Italia va purta numele unei fetiţe românce moarte: "Un înger cu o inimă dulce și un zâmbet plin de iubire"

În amintirea unei fetiţe românce care a murit la vârsta de numai şase anişori a fost inaugurat, în Gerbido, un orășel din Italia, un parc de joacă pentru copii care îi va purta numele.

Un parc pentru copii din Italia va purta numele unei fetiţe românce moarte: "Un înger cu o inimă dulce și un zâmbet plin de iubire"
Sursa foto: Facebook/Lisaru Florin
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   10:35

Evenimentul de inaugurare al parcului a fost marcat de prezența primarului Katia Tarasconi, care a tăiat panglica, dar și de participarea unui număr mare de oameni, reprezentând diverse comunități din provincia de Piacenza.

Povestea tragică a micuței Maria Isabella Lisaru, care a a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 martie 2023, în urma unor complicații severe ale inimii, declanșate de gripa de tip B, a zguduit nu numai comunitatea românească, ci întreaga societate.

Citeşte şi: Carambol cu 15 maşini şi un microbuz, pe DN1, în Baloteşti, produs de un şofer de TIR băut. Şase persoane, printre care şi copii, au ajuns la spital

Toți au format, pentru o zi, o comunitate unită, care a dorit să transmită un mesaj de solidaritate și să onoreze memoria micuței Maria Isabella.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mulțumim tuturor celor ce au fost prezenți”, a fost mesajul transmis de tatăl fetiței pe rețelele de socializare.

Momentul solemn de comemorare a fost amplificat prin gestul asociației ”Progetto Vita”, care a donat un defibrilator semi-automat parcului, un echipament esențial în situații de urgență și care simbolizează lupta împotriva evenimentelor tragice cauzate de afecțiuni cardiace.

Citeşte şi. Ea este Emma, adolescenta care a supravieţuit masacrelor din Israel: "Am văzut corpuri umane zăcând acolo și gloanțe pe jos. Totul mirosea a moarte"

Parcul în memoria Mariei Isabella rămâne nu numai un simbol al durerii, ci și unul al comunității și al sprijinului reciproc în fața pierderilor și a tragediilor, un loc unde oamenii pot veni pentru a-și aduce aminte de micuța care a unit în durere două națiuni: România și Italia, scrie Rotalianul.

Azi la Gerbido ( Piacenza ) a fost inaugurat un parc în memoria celei ce a fost Maria Isabella Lisaru. Primarul Katia...

Publicată de Lisaru Florin pe Sâmbătă, 14 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: parc pentru copii Italia fetita moarta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close