Antena 3 CNN Externe Diaspora Părinții unui copil român mort în Italia, despăgubiţi cu 390.000 de euro. "N-am vrut bani, ci să se facă dreptate"

Părinții unui copil român mort în Italia, despăgubiţi cu 390.000 de euro. "N-am vrut bani, ci să se facă dreptate"

Andrei Claudiu Tiseanu avea doar 14 ani, când s-a îmbolnăvit, în drum spre școală. Era elev în clasa a IX-a la un liceu cu profil real. 

Părinții unui copil român mort în Italia, despăgubiţi cu 390.000 de euro. "N-am vrut bani, ci să se facă dreptate"
Sursa foto: Corriere Fiorentino
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2023   •   12:37

După ce medicii i-au pus un diagnostic greșit, el a murit la Spitalul Careggi din Florența. Părinții spun acum că nu banii îi interesează, ci dreptatea, în numele fiului lor.

De aproape opt ani, părinții adolescentului stabiliţi în Italia poartă în suflet povara unei dureri enorme. 

Andrei Claudiu Tiseanu, care nu dăduse anterior semne că ar suferi de vreo boală, a murit în spital, în decursul a zece zile. Totul a început la finalul lunii noiembrie, în 2015. 

"Andrei era un mic geniu la matematică și avea note excelente, un băiat foarte bun care iubea taekwondo (disciplină sportivă din categoria artelor marțiale – n.r.). 

Disecția aortei, confundată cu o scădere a glicemiei

În acea dimineață de 18 noiembrie 2015, a ieșit ca de obicei să ia autobuzul către liceul din Castiglion Fiorentino. S-a simțit rău în timp ce era cu prietenii și colegii săi pe stradă. M-a sunat imediat: Vino să mă iei!", povestește tatăl băiatului.

Între timp, însă, colegii săi sunaseră deja la Ambulanţă. Atunci, medicii i-au spus că a avut doar o scădere de glicemie, nimic grav.

Cu toate acestea, Andrei a fost dus la Spitalul San Donato din Arezzo.

"A fost clasificat drept cod galben, fără urgență. Între timp, el tot spunea că are dureri severe în piept. Am așteptat destul de mult acolo, având cod galben, apoi ne-au trimis la secția de Urgențe pediatrice. 

În cele din urmă au făcut testele care au arătat disecția aortei. Abia atunci a devenit un caz de urgență și au chemat elicopterul care l-a transportat la Spitalul Careggi", își mai amintește părintele adolescentului.

390.000 de euro, despăgubiri pentru viața copilului 

La spitalul din Florența, Andrei a fost dus direct în sala de operație. Din păcate, băiatul nu a supraviețuit şi s-a stins din viață pe 27 noiembrie.

Întârzierea în stabilirea diagnosticului corect, care i-a fost fatală băiatului, a avut un preț însemnat pentru ASL (Autoritatea Locală de Sănătate). Părinții copilului au fost despăgubiți cu suma de 390.000 de euro, după opt ani de proces. 

"Mie și soției mele nu ne pasă de bani. Suntem doar mulțumiți că s-a făcut dreptate", a mai declarat tatăl, scrie presa italiană, potrivit adevarul.ro.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close