Antena 3 CNN Externe Diaspora Românul care l-a înfrânt pe Donald Trump - VIDEO

Românul care l-a înfrânt pe Donald Trump - VIDEO

Românul care l-a înfrânt pe Donald Trump - VIDEO
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    10 Feb 2017   •   23:47

Unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel din San Francisco, care a decis, joi, să respingă ordinul executiv al lui Donald Trump de a interzice temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite, este imigrant român.

Alex Kozinski este unul dintre cei mai respectaţi judecători de la Curtea de Apel din San Francisco, iar povestea lui impresionantă apare într-un articol de publicaţia The Huffington Post.

Potrivit sursei citate, Alex Kozinski a fugit cu părinţii săi evrei din România comunistă în anul 1962. După cinci ani petrecuţi la Baltimore, familia Kozinski s-a mutat în California, stabilindu-se în zona Los Angelesului, unde tatăl lui Alex, Moses, a deschis un magazin, iar Alex a ajuns să urmeze cursurile UCLA. După câţiva ani petrecuţi în avocatură, românul ajuns în Statele Unite a lucrat pentru judecătorii de la Curtea Supremă, urmând ca apoi să fie numit de preşedintele Ronald Reagan judecător la Curtea de Apel din San Francisco, în 1985.

Kozinski a vorbit de multe ori despre statutul de imigrant, glumind că a trecut de la a fi comunist convins, în copilărie, la a fi “capitalist convins”, după ce a descoperit “guma de mestecat, ciocolata şi bananele”.

Coincidenţa face că organizaţia care l-a ajutat pe Alex Kozinski să ajungă în Statele Unite este aceeaşi care a denunţat în instanţă decretul semnat de Trump privind imigranţii.

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: refugiati Donald Trump
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close