Antena 3 CNN Externe Diaspora Studiile arată CINE sunt de fapt românii care au imigrat în Germania. Nemţii şi-ar putea schimba părerea despre noi

Studiile arată CINE sunt de fapt românii care au imigrat în Germania. Nemţii şi-ar putea schimba părerea despre noi

Studiile arată CINE sunt de fapt românii care au imigrat în Germania. Nemţii şi-ar putea schimba părerea despre noi
de O.P.    |    22 Mai 2014   •   11:04

Germania profită deja de pe urma imigranților bulgari și români. Tot mai multe persoane se stabilesc în Germania pentru totdeauna, iar cele mai multe provin din Europa Centrală și de Est și dețin diplome universitare de calificare profesională, relatează Deutsche Welle, citată de FOCUS News.

După ce restricțiile existente pe piața muncii în unele state UE pentru cetățenii bulgari și români au fost ridicate oficial la începutul anului, Uniunea Creștin-Socială (CSU) a avertizat asupra unui posibil parazitism social și a unei imigrații generate de sărăcie.

Cu toate acestea, un studiu recent al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a indicat că persoanele care migrează în Germania pentru totdeauna beneficiază, în mare parte, de o educație bună, iar majoritatea acestora provin din Polonia, România, Ungaria și Bulgaria.

Fiecare a patra persoană care a ajuns în Germania din 2007 are o diplomă universitară sau de colegiu, în timp ce cea mai mare parte a acestora beneficiază de o înaltă calificare profesională.


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close