Antena 3 Externe Diaspora Un român a fost arestat în SUA. Ar fi fraudat cetăţenii americani cu 1,6 MILIOANE de dolari

Un român a fost arestat în SUA. Ar fi fraudat cetăţenii americani cu 1,6 MILIOANE de dolari

de O.P.    |    16 Apr 2013   •   12:51
Un român a fost arestat în SUA. Ar fi fraudat cetăţenii americani cu 1,6 MILIOANE de dolari

Un român, Ovidiu Isac, în vârstă de 31 ani, care locuieşte în Statele Unite, a fost condamnat la şapte ani de închisoare ca lider al unui complot internaţional ce a încasat aproximativ 1,6 milioane de dolari în baza unor declaraţii fiscale frauduloase, relatează Chicago Sun Times online.
  
Isac, care locuieşte la Skokie, un sat din ţinutul Cook, în statul Illinois, sat care este de mai mulţi ani o suburbie a oraşului Chicago, a condus o reţea de 23 de persoane împreună cu care a conspirat, în regiunea oraşului Chicago, utilizând conturile bancare ale acestora pentru a primi sume solicitate în baza unor cereri de restituire, în schimbul unei părţi a acestor sume, false şi a trimite banii în România, a anunţat Biroul Procurorului Statelor Unite într-un comunicat.
  
Cel puţin 470 de cereri false de restituire, în valoare de 4.000 până la 7.000 de dolari fiecare, au fost completate în numele unor cetăţeni români care au vizitat anterior Statele Unite cu vize pentru studii şi au completat cereri de restituire, dar care nu se mai aflau în ţară, precizează procurorii.
  
Isac a fost condamnat vineri la 85 de luni de închisoare şi la plata sumei de 1,64 milioane de dolari de către judecătorul federal Charles Norgle, care a hotărât totodată ca bărbatul originar din România să fie deportat după ispăşirea pedepsei, potrivit aceleiaşi surse. Isac a pledat vinovat, în ianuarie, pentru conspiraţie în vederea fraudării Guvernului american şi pentru furt de fonduri guvernamentale.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close