Antena 3 CNN Externe Dick Cheney: Obama arată adversarilor SUA semne de "slăbiciune"

Dick Cheney: Obama arată adversarilor SUA semne de "slăbiciune"

Dick Cheney: Obama arată adversarilor SUA semne de "slăbiciune"
Sursa foto: dick cheney
02 Dec 2009   •   03:39

"Încep să am emoţii când îl văd pe comandantul suprem luând decizii pentru ceea ce aş descrie ca fiind motive politice, cu p mic, când încearcă să echilibreze diferite grupuri concurente în societate. De fiecare dată întârzie, amână, dezbate, îşi schimbă poziţia, începe să pună întrebări??, declara fostul oficial cu puţin timp înainte ca Barack Obama să anunţe nou strategie pentru Afganistan, după o analiză de 92 de zile.

Deşi preşedintele american se confruntă cu critici pentru creşterea numărului de soldaţi de pe front, Cheney declara că cetăţeanul afgan "vede discuţiile despre strategiile de retragere şi cât de repede plecăm, în loc de vorbele despre cum vom câştiga."
Întrebat dacă concentrarea administraţiei Bush pe Irak este responsabilă pentru situaţia din Afganistan, Cheney a evitat să răspundă clar.

Fostul vicepreşedinte l-a mai criticat pe Obama pentru "slăbiciunea" sa şi pentru că s-a aplecat în faţa împăratului Akihito al Japoniei.

"E un tip fără multă experienţă, care a făcut campanie contra a ce am realizat noi... iar acum merge prin lume şi îşi cere iertare. Cred că adversarii noştri- mai ales când aceasta este precedat de o mare plecăciune- văd asta ca pe un semn de slăbiciune."
Cheney mai aprecia că republicanii au o şansă bună că câştige din nou Casa Albă la următoarele alegeri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close