Antena 3 CNN Externe Diferendul chinezo-japonez capătă dimensiuni cibernetice! Hackerii de la Beijing au atacat site-ul Ministerului de Interne nipon

Diferendul chinezo-japonez capătă dimensiuni cibernetice! Hackerii de la Beijing au atacat site-ul Ministerului de Interne nipon

Diferendul chinezo-japonez capătă dimensiuni cibernetice! Hackerii de la Beijing au atacat site-ul Ministerului de Interne nipon
19 Sep 2012   •   17:53

Cel puţin 19 site-uri japoneze au fost atacate cibernetic de hackeri chinezi, conform unui comunicat  remis de poliţia niponă. Printre acestea se numără paginile de internet ale unor ministere publice, ale unor tribunale dar şi pagina unui spital.

Pe cele mai multe dintre site-urile sparte, atacatorii au postat un mesaj în care se proclamă suvernaitatea Chinei asupra insulelor Diaoyu, a anunţat Agenţia Naţională de Poliţie japoneză (ANP).

Peste 300 de organizaţii nipone reprezintă ţinte potenţiale, aflate în vizorul hackerilor chinezi, iar acest lucru a fost confirmat şi de Uniunea Honker, o grupare a acestor "soldaţi cibernetici" chinezi.

ANP a transmis că pe cel mai popular site chinez de socializare on-line, YY Chat, peste 4000 de persoane au postat mesaje în care plănuiau atacuri informatice împotriva Japoniei.

Printre site-urile atacate au fost şi cele ale Ministerului de Interne şi Comunicaţiilor de la Tokio, dar şi site-ul Spitalului Universitar Tohoku.

Atacurile au venit sub forma unor DDOS-uri (un volum imens de date este transmis într-un interval de timp foarte scurt către serverul ţintei), care au paralizat site-urile respective, anunţă Kyodo News.

În apogeul atacului, 95% din traficul site-ului provenea din China, a declarat pentru aceeaşi sursă, ministrul de interne nipon, Tatsuo Kawabata.

Relaţiile dintre Beijing şi Tokio s-au deteriorat substanţial în ultimul timp, pe fondul litigiului asupra dreptului de proprietate a insulelor din Marea Chinei de Est.
Tensiunile dintre cele două puteri asiatice s-au intensificat după ce, sub insulele Diaoyu, au fost descoperite zăcăminte impresionante de minerale.

×
Subiecte în articol: atacuri cibernetice hackeri Beijing
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close