Antena 3 CNN Externe Cum se liniștește criza carburanților în Anglia: un bărbat a scos cuțitul la benzinărie, în sudul Londrei

Cum se liniștește criza carburanților în Anglia: un bărbat a scos cuțitul la benzinărie, în sudul Londrei

Un bărbat l-a amenințat pe șoferul unui autovehicul cu un cuțit în timpul unui scandal la o benzinărie din Londra, în contextul în care incidentele violente s-au înmulțit, pe fondul penuriei de carburant, relatează BBC.

Cum se liniștește criza carburanților în Anglia: un bărbat a scos cuțitul la benzinărie, în sudul Londrei
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   21:07

Scandalul a escaladat, agresorul a devenit victimă, pe capota motorului, iar automobilistul în dispută cu bărbatul cu cuțitul s-a ales cu câteva picioare în portieră și cu oglinda retrovizoare distrusă.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată cum un bărbat cu un cuțit în mâna dreaptă se îndreaptă spre un vehicul albastru, marca Citroen, care ar fi forțat intrarea în coada de vehicule ai căror șoferi încercau să alimenteze la o benzinărie din Welling, în sud-estul Londrei.

Bărbatul cu cuțitul pare că strigă și gesticulează la persoana aflată în mașină. După această secvență, urmează o alta, în care mașina albastră avansează cu bărbatul din scena anterioară pe capota motorului.

Acesta încearcă, aparent, să blocheze deplasarea mașinii.

Mașina frânează, bărbatul se desprinde de vehicul și lovește cu piciorul portiera din dreapta față, apoi distruge oglinda retrovizoare de pe aceeași parte, în timp ce mașina dă cu spatele.

Poliția a ajuns la locul incidentului, care a avut loc luni, dar protagoniștii nu se mai aflau acolo.

Un purtător de cuvânt al poliției a menționat că ofițerii analizează imaginile, ca parte a "procesului investigativ continuu".

Boris Johnson anunță că situația se ameliorează în criza carburanților

"Ce aflăm de la reprezentanții industriei este că situația din benzinării se stabilizează. Aș face apel la toată lumea să își vadă de activități în mod obișnuit și să alimenteze după necesități", a declarat premierul britanic.

BBC notează că, în pofida optimismului afișat de prim-ministru, mulți șoferi încă se confruntă cu dificultăți când vine vorba să alimenteze, astfel că au apărut apelurile ca lucrătorii esențiali, precum cei din Sănătate, să aibă prioritate la pompe.

Johnson a fost solicitat să spună dacă susține accesul prioritar pentru lucrători precum cei din NHS, sistemul național de sănătate din Marea Britanie.

"În condițiile în care lucrurile se stabilizează, cel mai bine este să revenim la normal", a fost răspunsul său.

El a spus că îi înțelege pe cei care nu au putut să alimenteze în zilele din urmă și a caracterizat situația drept "frustrantă și enervantă".

Marea Britanie: Deficit de 100.000 de șoferi de camion

În rafinării și la terminale, nivelul rezervelor petroliere este normal. Ceea ce afectează livrările către sectorul civil este lipsa de șoferi specializați.

Ministrul apărării din guvernul de la Londra, Ben Wallace, a aprobat ca 150 de șoferi militari să ajute la livrarea de combustibil în țară.

Primele livrări efectuate de militari britanici ar urma să aibă loc la finele acestei săptămâni.

BBC notează că, în contextul post-Brexit, Marea Britanie se confruntă cu lipsa a peste 100.000 de șoferi de camion.

Aceasta reprezintă o sursă de probleme pentru mai multe industrii, între care cea alimentară și cea a vânzărilor cu amănuntul, din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close