Antena 3 CNN Externe Dodon anunță că îl va expulza pe ambasadorul României şi alți diplomați occidentali dacă va câştiga alegerile din iulie

Dodon anunță că îl va expulza pe ambasadorul României şi alți diplomați occidentali dacă va câştiga alegerile din iulie

Liderul prorus al socialistilor moldoveni, Igor Dodon, ameninta cu expulzarea unor ambasadori occidentali in cazul in care blocul electoral format din Partidul Socialist si comunisti va castiga alegerile legislative din 11 iulie, pe motiv ca acestia s-ar implica in treburile interne ale Republicii Moldova.

Dodon anunță că îl va expulza pe ambasadorul României şi alți diplomați occidentali dacă va câştiga alegerile din iulie
de Alexandra Ionescu    |    26 Mai 2021   •   22:40

”Dacă am fi avut acum un guvern cu puteri depline, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva. Dar, după alegeri, atunci când noi vom câştiga şi vom învesti guvernul nostru, va fi necesar de expulzat cel puţin un ambasador din Moldova.

Nu vreau ca acum să apară teze că Dodon propune expulzarea ambasadorului american sau european. Dar unul trebuie invitat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

De formulat un avertisment, iar dacă va face şi al doilea pas greşit… Toţi pe urmă se vor linişti”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune afiliat socialiştilor.

De asemenea, Dodon acuză ambasadorii occidentali că s-ar implica chiar în formarea listelor electorale ale unor partide de dreapta.

„Voi vedeți doar declarațiile făcute de unii ambasadori, dar eu știu detalii. Eu știu că unii ambasadori fac listele electorale ale formațiunii Maiei Sandu.

Fiecare candidat la funcția de deputat este verificat, iar atunci când sunt conflicte în organizațiile teritoriale unii ambasadori se implică în aplanarea acestora. De exemplu, noi știm ce s-a întâmplat recent la Strășeni în organizația teritorială PAS.

Un ambasador, un ditamai ambasador, nu voi spune al cărei țări, încearcă să calmeze spiritele în teritoriu. Se duce acolo și le spune membrilor de partid ce să facă.

Le spune că lista cu primii 20-30 de candidați trebuie să rămână așa, iar drept răsplată vor primi ceva. Așa că atunci când auzim de la ei că Rusia se implică… Băieți, în comparație cu ce faceți voi… restul sunt păpădii. Trebuie de luptat cu asta și vom face după alegeri”, a amenințat Dodon.

Acesta a mai adăugat că americani ar fi instruit trollii care lucrează pe rețelele de socializare pentru PAS. „Numai în Chișinău sunt câteva sute”, a acuzat Dodon.

×
Subiecte în articol: igor dodon ambasadori expulzare amenintare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close