Antena 3 CNN Externe Doi copii provoacă tensiuni între Bulgaria şi Polonia: Părinţii lor s-au încăierat pentru custodie (VIDEO)

Doi copii provoacă tensiuni între Bulgaria şi Polonia: Părinţii lor s-au încăierat pentru custodie (VIDEO)

Doi copii provoacă tensiuni între Bulgaria şi Polonia: Părinţii lor s-au încăierat pentru custodie (VIDEO)
01 Iun 2009   •   20:09

Doi copii au ajuns să creeze tensiuni între Bulgaria şi Polonia. Şi asta după ce părinţii lor s-au luat la bătaie pentru custodia minorilor. Mama poloneză a reuşit să-i smulgă cu forţa copiii tatălui din Sofia. Dar dupa aceea, sute de bulgari au ieşit să protesteze în faţa ambasadei Poloniei.

Bulgarul s-a separat de soţia sa poloneză de câţiva ani buni. Între ei au rămas copiii, la care niciunul nu a vrut să renunţe. Femeia îl acuză pe tatăl copiilor că i-a răpit, apoi l-a dat în judecată. Astfel, şi-a câştigat prin lege custodia micuţilor. Sprijinită de poliţişti, poloneza a încercat să-şi ia copiii din casa tatălui lor.

Imaginile cu copiii care strigă după tatăl lor au creat o adevărată isterie la sud de Dunăre. Bulgarii au încercuit ambasada Poloniei de la Sofia după ce au văzut imaginile la televizor. Rămas fără copii, tatăl a cerut ajutor autorităţilor.

Guvernul bulgar susţine că nu poate trece peste deciziile justiţiei. Şi asta cu toate că băiatul a motivat că nu vrea să stea cu mama lui pentru că aceasta "bea mult şi face prostii".


Observator

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close