Antena 3 CNN Externe Donald Trump: Joe Biden „Mi-a folosit numele astăzi pentru a încerca să divizeze America”

Donald Trump: Joe Biden „Mi-a folosit numele astăzi pentru a încerca să divizeze America”

Fostul președinte Donald Trump i-a reproșat joi pe președintele Biden pentru că i-a folosit numele pentru a „diviza și mai mult America” considerând că aniversarea zilei de 6 ianuarie este un„teatru politic” conceput pentru a distrage atenția de la eșecurile lui Biden.

Donald Trump: Joe Biden „Mi-a folosit numele astăzi pentru a încerca să divizeze America”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Ian 2022   •   21:42

„Biden, care ne distruge națiunea cu politici nebunești de frontiere deschise, alegeri corupte, politici energetice dezastruoase, mandate neconstituționale și închideri devastatoare a școlilor, a folosit numele meu astăzi pentru a încerca să divizeze și mai mult America”, a început Trump declarația.

„Acest teatru politic este doar o distragere a atenției pentru faptul că Biden a eșuat complet și total”, a continuat el, enumerând eșecurile lui Biden la graniță, în ceea ce privește gestionarea pandemiei, inflația, independența energetică, afacerile externe și armata.

„Țara noastră nu mai are granițe, și-a pierdut total și complet controlul asupra răspândirii COVID-ului, nu mai este independentă energetic, inflația este în floare, armata noastră este în haos, iar retragerea, sau capitularea noastră, din Afganistan a fost poate cea mai jenantă zi din istoria lungă și distinsă a Statelor Unite – și multe altele”, a scris el. 

„De ce nimeni nu discută despre alegerile prezidențiale frauduloase din 2020?”

Trump a explicat motivele:

Pentru că nu au răspunsurile sau justificările pentru ceea ce s-a întâmplat. Asta duce la distrugerea Țării noastre. Ei doresc ca toate conversațiile referitoare la alegeri să fie „anulate”. Uită-te doar la cifre, ele vorbesc de la sine. Nu sunt justificabile, așa că mass-media complice o numește doar Marea Minciună, când în realitate Marea Minciună erau alegerile în sine.

„Democrații vor să dețină această zi de 6 ianuarie pentru a putea alimenta temerile și a diviza America”, a adăugat Trump. „Eu spun, lăsați-i să o aibă pentru că America vede prin minciunile și polarizările lor.”

Într-adevăr, Biden a făcut referire în mod repetat la Trump în discursul său din 6 ianuarie – de 16 ori – în ciuda faptului că le-a spus reporterilor că nu vrea să transforme ziua într-o „bătălie politică contemporană între mine și președinte”.

„Nu poate accepta că a pierdut”, a spus Biden în discurs. „Nu este doar fostul președinte, el este fostul președinte învins.”

Biden a acuzat, de asemenea, un „fost președinte al Statelor Unite ale Americii” că a creat și răspândit o „pânză de minciuni despre alegerile din 2020”.

„A făcut acest lucru pentru că el vede propriul său interes ca fiind mai important decât interesul țării sale și interesul Americii. Și pentru că ego-ul lui învinețit contează mai mult pentru el decât democrația sau Constituția noastră”, a spus Biden, folosind discursul pentru a-i ataca pe republicani.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden discurs SUA esecuri
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close